Image and video hosting by TinyPic

Friday, August 21, 2009

Chiftelute cu iarba de lamaie - Lemon Grass meatballs



Ingrediente:

jumatate de piept de pui
un bat de iarba de lamaie
o bucata de 2 cm de ghimbir
sare
piper
faina de soia


Pieptul de pui se taie cubulete (de un 1 cm), iarba de lamaie se curata de primele foi si se taie in bucati de 1 cm si ghimbirul se curata de coaja. Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana se face ca o pasta. Din aceasta compozitie se formeaza chiftelutele, care se dau prin faina de soia si se prajesc. Datorita fainii de soia vor iesi foarte crocante la exterior.

Ingredients:

half of chicken breast
one stick of lemon grass
a piece of 2 cm of ginger
salt
pepper
soya flour

Cut the chicken into cubes of 1 cm, clean the lemon grass of the first leaves and cut it into 1 cm pieces and peel the ginger of its skin. Put everything into the blender and mix it until they are squashed properly. From this composition make the meatballs and roll them through the soya flour and fry them into a pan with oil. Because of the soya flour, they will become crunchy on the outside.

Enjoy!

10 comments:

  1. interesant! dar unde gasesc bat de lamaie?
    Multumesc

    ReplyDelete
  2. Multumesc.
    Ana, daca esti in Romania (eu nu sunt), cauta la Carrefour sau alte hypermarketuri mari. Daca nu gasesti deloc, cauta praf de iarba de lamaie, poate gaseste mai repede.

    ReplyDelete
  3. F. tare! E prima data cand citesc de iarba de lamaie si realizez ca e un fel de condiment... dar chiar ma indoiesc ca se gaseste la noi. :(

    ReplyDelete
  4. Multumesc Nik. Poate se gaseste totusi.

    ReplyDelete
  5. da sunt in romania,dar nu am vazut e drept ca nici nu am stiut pana acuma,dar voi cauta la proxima vizita in carrefour,multumesc frumos! :)

    ReplyDelete
  6. Felicitari! Ti-au iesit foarte aratoase!

    ReplyDelete
  7. Asta chiar este o reteta de Faza 1? In carte scrie ca faina de soia este un aliment glucido-lipidic si astea ar trebui evitate in prima faza a regimului, plus ca faina o asociezi cu un element lipido-proteic, carnea.
    Ma insel sau nu am inteles principiile din carte? Alina

    ReplyDelete
  8. Alina, da este de faza I. Faina de soia are IG 25, deci merge combinata cu grasimi. Ca regula de baza simpla, orice aliment cu IG sub 35 merge combinat cu grasimi.

    ReplyDelete
  9. Aha! Ok! Mersi frumos! Mi-ai mai elucidat un mister :D!

    ReplyDelete