Sunday, September 6, 2009

Sparanghel cu tofu in suc de portocale - White asparagus with tofu in orange juice



Ingrediente:

100 gr de tofu
o portocala
150 gr de sparanghel alb
o lingurita de ulei de susan
o lingura de ulei de masline
o lingura de otet balsamic
o lingurita de miso alb

Se face un sos din coaja si zeama de la portocala, uleiul de masline, otetul balsamic, uleiul de susan si miso. Se amesteca toate foarte bine. Tofu se taie in cubulete de 2 cm lungime si se toarna sosul peste tofu si se lasa 15 minute la marinat. Tofu (scos din sosul de marinata, care se pastreaza separat deocamdata) se pune intr-o tava pe hartie de copt, pe un strat si se baga la cuptor pana se rumeneste tofu. Cand s-a rumenit tofu se adauga sparanghelul si se mai lasa 5 minute la cuptor. Se scoate totul din tava, se pune intr-o farfurie si se toarna peste sosul care a ramas de la marinata.

Ingredients:

100 gr of tofu
one orange
1 tsp sesame oil
1 sp of olive oil
1sp of balsamic vinegar
1 tsp white miso

Make a sauce from all the ingredients, including the orange zest and juice and mix them really well. Cut the tofu into 2cm cubes and let it marinate into the sauce for 15 minutes. Take out the tofu and put it into an oven tray filled with baking paper. Let it stay in the oven until it's golden, afterwards add the asparagus and let it cook for 5 minutes in the oven. Take it out and put it on a plate and pour the marinate sauce on it.

Enjoy!

7 comments:

  1. Imi imaginez ca e f.f. bun! :D Dar nu stiu cat de curand o sa apuc eu sa incerc asa ceva - probleme cu gasitul ingredientelor + costuri...:( Numai bunatati mananci! :b

    ReplyDelete
  2. Multumesc, daaaa, e foarte bun. Din cate imi amintesc eu luam tofu din Billa. Iar sparanghelul il poti inlocui cu fasole verde (sau alte legume). Miso nu e ceva obligatoriu in reteta, il poti scoate.

    ReplyDelete
  3. Merci pentru sugestii! :)
    M-am intors cu 2 premii pentru tine! :D Stii unde le gasesti!

    ReplyDelete
  4. Salut!
    Sunt incantata ca am gasit acest blog. Sper sa invat multe de la voi. Eu am inceput de o luna si am dat jos 5 kg. Nu stiu daca este bine sau nu, altii au dat mai mult, dar eu sunt multumita...inca 30 si o sa ma declar fericita.

    ReplyDelete
  5. Raspunsulmeu ma bucur ca iti place blogul. Multumesc, Felicitari pentru cele 5 kg pierdute si la mai multe in continuare.

    ReplyDelete