Sunday, September 6, 2009

Mini vinete dulci - Sweet baby aubergines



Ingrediente:

4 vinete mici
150 gr de branza de vaci
o mana de caise uscate
o lingurita de scortisoara
o ciocolata de 100 gr de 70% cacao
2 linguri de ulei de masline

Vinetele se gatesc la aburi, aproximativ 15 minute. Intre timp, caisele uscate se taie foarte marunt si se amesteca cu branza si scortisoara. Se scot vinetele de la aburi si fiecare vanata se taie in doua. In fiecare jumatate de vanata se pune cam o lingura de branza si se aseaza apoi pe un platou. Ciocolata se topeste si se adauga cele 2 linguri de ulei de masline. Acest sos se toarna peste vinete. Se servesc la temperatura camerei.

Ingredients:

4 baby aubergines
150 gr of white cheese (Philadelphia cheese type)
one hand of dried apricots
one tsp of cinnamon
one 70% chocolate of 100 gr
2 sp of olive oil

Put the aubergines into the steamer for 15 minutes. In the mean time, cut the apricots into small pieces and mix them with the cheese and the cinnamon. Cut the aubergines into halves and add into each half a spoon of the cheese mix. Melt the chocolate and add the olive oil in it. Pour the sauce onto the aubergines. Serve at room temperature.
Enjoy!

2 comments:

  1. Foarte... uau! :o Adica nu m-as fi gandit la vinete intr-un desert! Sunt vinetele alea de le stim si noi in Ro? Din care facem salata de vinete? :o Sau...?

    ReplyDelete
  2. Multumesc! Daca nu gasesti "baby" vinete(vinete foarte mici, nu sunt lasate sa ajunga la maturitate, sunt cat jumatate de palma) poti folosi dovlecei mici. Din aia trebuie sa gasesti.

    ReplyDelete